Перуанський ультра-преміум ром кольору темного бурштину.
Має приємний медово-цитрусовий букет з нюансами апельсинової цедри, бергамоту, квітів ванілі, смажених горішків і чайного листя.
Смак рому глибокий і щільний, з вираженими відтінками цукатів, родзинок та кураги.
У післясмаку вгадуються нотки шоколаду та чорносливу.
Напій приготований за оригінальним рецептом 1938-го року з американської очеретяної меляси.
Подвійна дистиляція в мідних аламбиках забезпечує відмінний баланс і складну повноту ароматів.
Ром по черзі витриманий у двох бариках з-під іспанського хересу та американського бурбону, а також однієї нової зі словенського (хорватського) дуба.
Даний ром однаково підійде як аперитив і діжестів.
У Перу утворилася особлива культура вживання рому.
Там його зазвичай п'ють, заїдаючи колотим мигдалем або часточками чорного шоколаду.
Напій відмінно поєднується зі стравами з яловичини (шашлик, шинка, салямі), шоколадними десертами та тропічними фруктами (класично варіант – часточки бабана та ананаса).
Рекомендується подавати до столу за кімнатної температури, в коньячних келихах або склянках з товстим дном.
Історія:
Millonario – перуанський бренд колекційного рому екстра -Класу.
Завод компанії розташований у місті Чиклайо, заснованому іспанськими колоністами понад 400 років тому.
Компанія виробляє виключно витриманий золотий ром з унікальними органолептичнимихарактеристиками.
Міцний алкоголь Millonario випускається лімітованими серіями загальним обсягом не більше 89 тисяч пляшок на рік.
У 2008-му та 2009-му роках Millonario визнаний переможцем у категорії «Ром No1 у світі» за підсумками міжнародного конкурсу World Rum Awards.
Винокурня Ron Millonario (буквально – «Ром мільйонерів») заснована в 1922 році великим плантатором доном Роландо П'єра де Кастільо.
Взявши за основу класичний рецепт карибської цукрової самогону, він створив напій з неповторним смаковим профілем та чудово збалансованим букетом. Фірмовий ром Millonario завжди відрізнявся рідкісним набором органолептичних якостей, що виникають у процесі дистиляції цукрової меляси із спеціального сорту очерету Blanca Rubia («Попеляста блондинка»).
Немаловажну роль у процесі перегонки відіграють оригінальні шотландські ал.амбіки.
На заводі досі справно працюють перегонні апарати, виготовлені далекого 1938-го року. Тонка настройка цих мідних гігантів – ціле мистецтво, яким володіють 13 спадкових винокурів компанії Millonario.
Ром Millonario досягає справжньої зрілості, сили та повноти завдяки повільному дозріванню в дубових бариках. Майстри купажу особисто відбирають найкращі бочки з-під хересу та бурбону, що надходять з Іспанії та США.
Напій витримується не менше десяти років у повній темряві кам'яного льоху, збудованого на ділянці між скелястими скелями перуандських Анд та прохолодного тихоокеанського узбережжя. Тропічний клімат сприяє прискореному випаровуванню спиртів з бочок - до 7-8% від початкового обсягу.
Саме ці умови забезпечують спиртам належну концентрацію для здобуття вінтажів найвищої якості.
В даний час бренд Ron Millonario входить до складу Італії.ського алкогольного конгломерату Rossi & Росі.
У 2004-му президент компанії Фабіо Россі, нащадок венеціанських купців, прибув до Південної Америки в пошуках ексклюзивного алкоголю. Спробувавши ром Millonario, він знайшов, за власним зізнанням, «справжній скарб Перу».
Так старовинна гуральня стала частиною сучасної глобальної корпорації.