Цікаві факти
Преміальний мексиканський ром, відомий також як Habanero. Процес виробництва починається з ферментації соку цукрової тростини. Далі ферментований сік або цукрове тростинне вино переганяється в дистиляційній колоні.
Потім ром дозріває протягом п'ятнадцяти років в іспанських дубових бочках з-під хересу Педро Хіменес за системою витримки виноградних спиртів «солера» (буквальний переклад – «найстаріша бочка»).
Дана система застосовується для витримки лише міцного алкоголю.
Принцип дозрівання наступний: у дубові бочки наливають спиртне та встановлюють у вигляді багатоярусної піраміди.
У нижньому ряду (солері) знаходиться найстаріший ром, рівнем вище – молодший, на наступному рівні – ще молодший, і на останньому, верхньому рівні міститься спиртне мінімальної витримки.
Таких рівнів може бути від трьох до семи.
З бочок нижнього рівня третину алкоголю розливають по пляшках, а місце, що звільнилося, наповнюють спиртним з наступного рівня і так до вершини піраміди.
Таким чином відбувається змішання старих і молодих спиртів, завдяки чому досягається насичений смак і яскравий аромат напою. інтенсивний, з переважанням солодких деревних відтінків, а також нот родзинок, каштану та чорносливу. У смаку відчуваються ноти сухофруктів, ванілі, шоколаду, кави та карамелі.
Післясмак м'який, тривалий і шовковистий з легким карамельним відтінком. Даний напій рекомендовано вживати в чистому вигляді.
Історія:
Дистилерія Tequila Corralejo – одна з найбільших проїзалкоголю в Мексиці, який знаходиться в Пеньямо, штат Гуанахуато. Історія дистилерії починається з другої половини XVIII століття, коли гасієндою Корральєхо володів дон Педро Санчес де Тігле.
Він був відомий своїми дослідами з дистиляцією соку із синьої агави, а гасієнда була першим маєтком у Мексиці як комерційне підприємство для виробництва текіли.
Керував гасієндою Крістобаль Ідальго-і-Костілья.
У 1753 році у нього народився син Мігель.
З дев'ятирічного віку хлопчик цікавився виробництвом алкоголю, спостерігаючи за роботою гуральні.
У дванадцять років його направили на навчання до школи єзуїтів, а вже у шістнадцять років Мігель починає викладати сам.
Пізніше він прийняв сан і служив священиком.
Падре продовжував виявляти інтерес до перегонки соку з агави, займаючись удосконаленням технології виробництваТекила, яку створювали за рецептами Мігеля Ідальго на винокурні в Корральєхо, дуже цінувалася серед місцевих поціновувачів національного напою. У 1810 році падре очолив заколот селян проти іспанської корони, а через вісім місяців він потрапив у полон і був страчений.
Наприкінці ХХ століття бізнесмен Леонардо Родрігес Морено виявив інтерес до запущеної дистилерії в Корральєхо.
Він висунув ідею організації інтерактивного музею-винокурні, де б виготовляли текілу за рецептами падре Мігеля.
Зараз це діючий музей-дистилерія, який відкритий для публіки та щорічно приймає близько сімдесяти тисяч відвідувачів. Бренд експортується до 77 країн, включаючи США, Китай, Індію, Непал, Грецію, Іспанію, Великобританію, Данію, Перу та Болівію.
Corralejo – єдинийтвій лікеро-горілчаний завод, що використовує метод дистиляції Charentais. Це той же процес дистиляції, який використовується при виготовленні французького коньяку.
Завдяки цьому методу виробництва текіла Corralejo має характерний насичений аромат і смак.
Також у гасіенді випускають горілку, вино, пиво, лікери та безалкогольні напої.
У 2013 році з інвестиціями у двадцять мільйонів песо лікеро-горілчаний завод розпочав виробництво рому Prohibido, який дозріває у підвалах дистилерії за методом солера. Даний метод виробництва сприяє створенню напоїв з індивідуальним спектром смаку.
Тут також знаходиться унікальний у своєму роді музей, з найбільшою колекцією пляшок вин, інших спиртних та безалкогольних напоїв з усього світу.
Колекція налічує понад три тисячі найменувань, і деякі з них датуються 1800 роком.