Rubizzo – класичне червоне сухе вино Тоскани. У 70-х роках здійснило революцію на винному ринку завдяки доступній ціні та видатним смаковим якостям. Отримало оцінку «91 зі 100» від експертів-сомелля видання Wine Spectator.
Напій глибокого червоно-гранатового кольору, з округлою, помірно в'язкою фактурою. Відрізняється від інших італійських к'янті більш вираженим фруктовим букетом та меншою кислотністю. На першому вдиху аромат розкриває потужні ноти лісових ягід (вишня, чорниця, журавлина, малина, суниця), слідом за грою вступають нюанси анісу, кориці, деревини дуба та білих грибів. Післясмак тривалий, з бархатистими танінами у фіналі.
Вино виготовлене з червоних сортів Санджовезе (95%) та Мерло (5%). Урожай зібраний вручну. Технологія низькотемпературної ферментації у зв'язці з інноваційним методом розливу гарантує збереження всієї повноти ароматів.
Рубіццо – універсальне вино, способно додати нових фарб до різних страв. Ідеально поєднується зі спагетті у м'ясному соусі, сирокопченими ковбасами, грибними супами. Прекрасно п'ється разом із запеченим м'ясом птиці. Рекомендована температура під час сервірування столу: 16-18 °C.