UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
Коньяк Hennessy (Хеннесси) - история, виды

Приєднуйтесь до нас у соцмережах :)
Цікаво знати     08092015

Коньяк Hennessy (Хеннессі) - історія, види

Історія коньяку Хеннессі

Історія коньяку Хеннессі починається 1765 року. Засновником всесвітньо відомого коньячного будинку волею долі став Річард Хеннессі – ірландець за походженням, найманець, який служив в армії Людовіка XV та за сумісництвом якобіт.

Оскільки всі ірландці відрізняються досить бурхливою натурою і люблять побитися, то Хеннессі просто зобов'язаний був здобути військову славу в рядах французької армії, отримати поранення і вирушити в госпіталь, розташований на острові Ре. Ця визначна подія мала місце бути в 1775 році.

Примітним був цей госпіталь не тільки тим, що там виявився бравий солдат Хеннессі, але й тим, що неподалік від нього розташувалося місто Коньяк. Важко сказати, чи близьке сусідство чи кохання ірландців до хорошого алкоголю підштовхнули Річарда відвідати вищезгадане місто.Але, так чи інакше, він опинився там і, зрозуміло, спробував тутешній чудовий бренді. Щойно перший ковток цього напою змочив небо нашого героя, як він раптом зрозумів, що настав час і йому зайнятися виноробством. Тут слід внести певну ясність. На той момент Річарду Хеннессі було 36 років, він уже встиг здобути військову славу, і зміцнити славне ім'я сім'ї, тому виноробні перспективи здавалися дуже привабливими та інтригуючими.

hennessy

Виписавшись зі шпиталю, Хеннессі переїжджає до міста Коньяк, щоб опанувати секрети виноробства, як колись бастіони ворога. "Облога" міста пройшла успішно, і Річард Хеннессі залишився там назовні, попутно заснувавши свою фірму з виробництва коньяку. Можливо, читачзаперечить: як можна було залишити військові подвиги, веселе солдатське життя і днями безперервно займатися змішуванням різних виноградних спиртів? Поспішаємо заспокоїти нашого читача: про славні подвиги нашого героя завжди буде нагадувати зображення руки з алебардою (Bras Armé) , взяте з родинного герба, яке прикрашає кожну пляшку коньяку Хеннессі.

Важливо розуміти, що в той час коньяк ще не був таким популярним. Більше того, мало хто з французів знав, що являє собою цей напій. І заслуга Хеннессі полягає в тому, що з його легкої руки напій вийшов за межі Франції. Якщо раніше Річард розширював кордони Франції, то тепер він вирішив надати цю послугу коньяку.

vinogradnik-hennessyspace="5">

Так, як Річард був ірландцем, коньяк досить швидко проник Британію, де хороший алкоголь завжди був у ціні. Після цього коньяк дебютував у США, а після нього вже знали у всьому світі.

На подив самого Хеннессі продажі зростали набагато швидше , ніж він міг це припускати, а саме слово "коньяк" міцно закріпилося в лексиконі європейців, але означало воно аж ніяк не місто, а новий популярний напій.

gerb-hennessy

Чи був би коньяк Хеннессі таким успішним, якби в компанію не прийшов Жан Філу? Ця людина змішувала і дегустувала вихідний продукт, успішно справляючись з обов'язками енолог. Більше того, сім поколінь сім'ї Філу згодом відповідали за склад та утримували якістьконьяку Хеннессі на незмінно високому рівні протягом багатьох років.

Успіху напою значною мірою сприяло те, що його належним чином оцінили при дворі Людовика XVI та в аристократичних колах Франції та Англії. Але щоб це сталося, спочатку потрібно було неабияк постаратися.

Успіх коньяку Хеннессі пояснюється вдалим маркетинговим ходом . Справа в тому, що вже спочатку робилися спроби пов'язати коньяк Hennessy з іменами найясніших осіб, аристократії та можновладців. Виробник зробив усе, щоб напій обов'язково з'являвся на урочистостях при дворах королів, і незабаром жоден світський захід не обходився без цього «гостя».

Цій концепції залишилися вірними і на початку XX ст. Так, якщо людина п'є Hennessy XO (абревіатура "XO" походить від "extra old" - "дуже старий"), то, отже, він має повне право зарахувати себе до сучасної еліти. Назва напою стала синонімом світського життя, слави та успіху. Одним словом, усі говорять про коньяк Хеннессі!

hennessy-elite

Суть сучасних маркетингових компаній Хеннессі зводиться до того, що коньяк має міцно асоціюватися у людей з владою, розкішшю та багатством.


Коньяк Hennessy та його відомі поціновувачі

  У цьому контексті доречно згадати про випуск обмеженої партії коньяку, яка була присвячена інавгурації Барака Обами. Оскільки африканець став 44-м пЩодо рахунку президентом США, то й компанія отримала назву «44 limited edition – unlimited potential» . Причому, unlimited potential недвозначно натякає на ті надії, які суспільство покладало на нового президента. Більше того, маркетологи не побоялися і охоронців політкоректності, оскільки вся партія алкоголю була витримана у чорному кольорі. І не важливо, чи п'є новий президент коньяк, а якщо й п'є, то чи п'є він Хеннессі. Важливим є той факт, що саме коньяк користується великою популярністю серед афроамериканців завдяки наповненим глибоким змістом пісням Тупака Шакура, і що місце абстрактного коньяку має зайняти Хеннессі, а для зв'язки у свідомості слід використовувати образ Барака Обами як символ надій та перемоги всіх афроамериканців. А хто ж не любить перемагати? Хеннессі теж любив побігти! І це спрацювало: тепер ця частина електорату знає все про коньяк Хеннессі!

Великим поціновувачем Хеннессі був і Кім Чен Ір . Жоден покупець коньякуне міг би зрівнятися з цією людиною, якій, щоб нести тягар управління Північною Кореєю, потрібно сотні пляшок коньяку Хеннессі на рік! Ця обставина здається ще більшою, якщо врахувати, що вартість пляшки Хеннессі в Північній Кореї досягає приблизно $600! А він, напевно, перепробував усі види коньяку Хеннессі!


Але історія коньяку Хеннессі не така безхмарна, як це може здатися на перший погляд.

Початок XIX не можна назвати сприятливим для компанії. Вмирає засновник Річард Хеннессі, і керувати починає його син Жак , який дав компанії ім'я сім'ї - Jas Hennessy & Co.

Крім відходу з життя Річарда Хеннессі, у компанії існували й інші проблеми. Однією був Наполеон, який розв'язав війну, і вшанував своєю присутністю всю Європу.

g" height="241" style="float: left; margin-right: 15px; margin-bottom: 15px; margin-top: 5px;" title="richard-hennessy" align="left">

До Франції миттєво змінилося ставлення, і французькі товари перестали купувати. Коньяк Хеннессі також не став винятком. Вдалим рішенням у цій непростій ситуації стали бельгійські порти, оскільки Бельгія незворушно зберігала нейтралітет.

Коли Бонапарт зазнав поразки, компанія відчула певну стабільність.

Чума, що вибухнула в 1832-му році в Британії, зміцнила позиції коньяку Хеннессі. Історія прийняла дуже цікавий оборот: лікарі вважали, що коньяк є добрим засобом профілактики від чуми . Відлуння цієї вистави можна знайти у повісті Едгара Аллана По “Король Чума”, де події відбуваються під час чуми. Ми бачимо, як головні герої, в прикладіятом настрої і цілком здорові, прямують через чумне місто прямо до питного закладу "Веселий матрос". До речі, і сам Едгар Аллан По був не проти випити.

Слава коньяку як еліксиру життя сприяла тому, що напій продовжували постачати до США. Якщо в Англії шаленіла чума, то в США лютував сухий закон, але навіть ця обставина не завадила коньяку зміцнити свої позиції.

Дуже багато для популяризації коньяку Хеннессі зробив людина, якій відведено особливе місце в історії - король Англії Георг IV . Монарх дуже цінував цей напій, і тому мода на його вживання дуже швидко проникла до аристократичних кіл.

Розмірковуючи про чинники успіху, дуже важливо відзначити, що левову частку доходів компанії приносив експорт до інших країн . Вже на початку XIX століття 90% продажів не мали нічого спільного із французьким ринком.

Так, у1818-го року коньяк Хеннессі виявився бажаним гостем у Санкт-Петербурзі, де дуже порадував імператора. Місцева придворна знать та аристократи за прикладом своїх зарубіжних колег швидко зробили коньяк своїм улюбленим напоєм, а у місті з'явилося представництво компанії.

Хороший напій легко подолає навіть культурні перепони, тому його дуже полюбили в Азії, хоч меншою мірою, ніж у Європі. Цьому сприяє широка лінійка продукції.

Спочатку коньяк Хеннессім продавався в бочках позбавлених будь-яких розпізнавальних знаків, і ніхто не знав, як відрізнити справжній Хеннессі від підробок . І тоді коньяк починають випускати у пляшках у формі виноградного грона з фірмовим знаком, що також свідчило про високий статус напою.

ext-align: center;">Коньяк Хеннессі: види

Витримка коньяку хеннессі в 1865-му році вперше була позначена "зірочками" - так було задано певний стандарт позначення віку спиртів, що використовуються . Запровадив цю класифікацію Моріс Хеннессі, правнук засновника. Надалі від зірочок відмовилися: замість трьох зірочок з'явилося позначення "VS", чотири зірочки змінилися на "VSOP", п'ять - на "XO".

Виды Hennessy

Класична гамма коньяку Хеннессі включає:

Hennessy VS

VS означає "Very Special" - "дуже особливий". Цей коньяк з'явився 1865 року завдяки Морісу Хеннессі. ЇмНа пляшці з цим коньяком вперше з'явилися три зірочки. Створюється на основі понад 40 коньячних спиртів, вік яких варіюється в межах від 2 до 7 років. Hennessy VS


Hennessy VSOP Privilege

День народження цього коньяку – 1817 рік. Був створений на замовлення майбутнього короля Англії Георга IV, який зажадав собі “a very superior old pale eau-de-vie”. Понад 60 коньячних спиртів віком від 6 до 12 років.

Згодом абревіатура VSOP стала еталонною для виноробного бізнесу. Hennessy VSOP

Hennessy XO

Створено 1870-го року правнуком засновника Морісом. Напій був призначений для друзів Моріса і став першим коньяком, у якого на етикетці з'явився напис eХtra Оld cognac.

XO означає "Extra Old" - понад 100 коньячних спиртів, віком від 20 до 30 років.

1947-го року напій обзавівся особливою пляшкою, прикрашеною фірмовими виноградними лозами. Hennessy XO

Hennessy Paradis

Цей коньяк з'явився в 1979 році завдяки винятковому обдаруванню Моріса Фійю, справжнього майстра асамбляжу. Для створення цього витвору Фійю використав коньячні спирти, які були відібрані ще його дідом.

У напої співіснує більше ста коньячних спиртів, вік яких варіюється в межах від 15 до 100 лет! Hennessy Paradis

Hennessy Richard

Майстра асамбляжу Ян Фійю створив цей напій у 1996 році, щоб віддати шану засновнику компанії Річарду Хеннессі.

Понад сто унікальних спиртів складають цей чудовий букет. До нього також входить сорт, отриманий із винограду Фоль Бланш урожаїв 1800 та 1830—1860 років.

Оберіть мову сайту!