UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
Из чего делают ром?

Приєднуйтесь до нас у соцмережах :)
Цікаво знати     08102015

З чого роблять ром?

Хочете знати, з чого роблять ром ? Основним його інгредієнтом є очеретяний сік. Щоб Ви могли більш ясно уявити цей процес, ми хотіли б торкнутися двох основних способів приготування рому.

Сільськогосподарський ром дуже дорого цінується. Чому? Справа в тому, що на всіх етапах виробництва робота ведеться вручну.

Починається все з того, що цукрова тростина рубають мачете, і кришать стебла на невеликі шматочки спеціальними сокирами.

Працівників цікавлять нижні частини стебел, оскільки вони накопичують найбільше соку. Слід також відзначити, що завдяки нижній частині тростини ром отримує свій насичений смак.

Коли стебла належно подрібнені, їх відправляють під прес. Сік надходить через фільтр у бочки для бродіння.

Виробники рому застосовують дубові бочки, так як дуб надає напою той колір і аромат, які явлються його візитною карткою. Своїм темним кольором ром також завдячує технології випалювання бочок.

Щоб підстебнути процеси бродіння, в очеретяний сік додають дріжджі.

Після того, як сік перекинув, бражку починають переганяти. Для цього використовують коньячний спосіб або переганяють бражку "в потоці". Яскравіший смак забезпечує коньячна перегонка, фортеця також зростає.

Із чого роблять промисловий ром? Для виготовлення такого рому застосовують побічні продукти виробництва очеретяного цукру.

Спочатку потрібно отримати сироп і з цією метою очеретяний сік починають нагрівати. Так утворюється сироп, що містить кристали цукру. Після цього кристали відокремлюють від патоки, яка розбавляється водою, змішується із закваскою та дріжджами. Після цього сировина піддається дистиляції.

Інші стадії одержання промислового рому не відрізняються від сільськогосподарського методу.

Ручний метод є більш надійним.є можливість уникнути помилок на різних етапах та зіпсувати всю партію.

Для отримання важкого рому потрібні нижчі температури бродіння.

На завершальній стадії чистий спирт міцністю 98% розводять джерельною водою. Тепер Ви знаєте і з чого роблять ром, і що є цей процес.


Сорт рома.

Ром поділяють на білий , темний та золотий. Білий ром має найчистіший смак – він активно використовується в кулінарії, з ним складають коктейлі.

Золотий ром отримав своє ім'я за особливий відтінок, його присмачують спеціями та карамеллю.

Найдовше в бочках нудиться темний ром. У такого рому глибокий темний колір, в ньому вгадуюються відтінки патоки та карамелі, смак трохи грубий.

Оберіть мову сайту!