UA / RU
 
Графік роботи
пн-чт: 10.00-21.00
пт-сб: 10.00-22.00
нд: 10.00-21.00
Какая текила лучше?

Приєднуйтесь до нас у соцмережах :)
Цікаво знати     08102015

Яка текіла краща?

Яка текіла краща?

Знайомство з текілою найкраще починати з якісного продукту. На ринку дуже багато марок текіли, тому багато хто хоче дізнатися, яка текіла краще, і якому виробнику віддати перевагу.

Найкраща текіла виробляється біля Мексики. Якщо Ви купили пляшечку, а на етикетці значиться інша країна, то перед Вами не та текіла, про яку говорить увесь світ.

Сировиною для високоякісної текіли служить серцевина блакитної агави, яка росте в Мексиці та охороняється спеціальним законом. Купуючи продукт, переконайтеся, що для приготування був використаний саме цей сорт агави – для цього достатньо ознайомитися зі складом. Зміст агави має бути стовідсотковим – на пляшці обов'язково є напис “100% blue agava”. Такий напій виготовляється лише у п'яти мексиканських штатах. Якщо ж содеІржання агави не дотягує до сотні, то якість продукту залишає бажати кращого.

Кращою текілою можна вважати той напій, який був приготовлений відповідно до старовинних рецептів і вручну.

На якість продукту також впливає рівень витримки. Сировина нудитися в дубових бочках від кількох місяців до багатьох років. Наприклад, елітна текіла “Jose Cuervo. Reserva de la familia” має витримку у тридцять років.

Сорта текіли

Щоб відповісти на запитання, яка текіла краще, треба згадати і про різновиди цього напою.

Переважна кількість виробників виробляє кілька версій текіли – білу, репосадо та аньєхо.

Найпростіше готується біла (срібна) текіла – після етапу дистиляції напій одразу розливають по пляшках. Біла текіла – прозора, її часто подають у складі коктейлів.

Репосадо - це "текла, що відпочила". Вона нудиться в особливих дубових бочках (від кількох місяців до року), і тому володієет характерним жовтим кольором. Напій демонструє насичений смак – пити його краще у чистому вигляді. Також використовується для коктейлів.

Аньєхо - "витримана" текіла. Щоб отримати подібний напій, потрібно від трьох років і більше витримки. За кольором така текіла нагадує хороший витриманий коньяк, аромат її дуже насичений. П'ється виключно у чистому вигляді.

Існує також "золота" текіла. Нехай визначення "золота" не вводить Вас в оману - це стандартна срібна текіла, яку трохи підфарбовують, щоб вона нагадувала витримані сорти.

Найкраща текіла визначається результатами міжнародних конкурсів. Зараз дуже популярна текіла Olmeca , Messicano , Milagro,Sierra, Patron та Sauza.

Оберіть мову сайту!